3 Naus amb més de 1000 m²
Flota de 34 camions
7 molls de càrrega
296 clients

El sector logístic espanyol supera 1.900 milions d’euros d’inversió en 2022

La inversió en el mercat logístic a Espanya superarà els 1.900 milions d’euros per al tancament de l’any, la qual cosa suposa un 6,3% per sobre del volum registrat en 2021, sense comptar els actius inclosos en l’operació del portfolio Montepino.

La novetat en 2022 ha estat l’ampliació del mapa de la inversió institucional en el mercat espanyol. Les dades de Savills assenyalen una obertura quant a les localitzacions preferides pels inversors. Els mercats principals de Madrid i Catalunya han concentrat el 69% del volum i el 54% dels actius transaccionats al país, però s’ha registrat un increment de les inversions logístiques en províncies com València, Sevilla, Biscaia i Saragossa, que fins al moment no havien estat prolíferes en aquest sector, a més d’en zones més descentralitzades com Burgos o Galícia.

Les constants pujades dels tipus d’interès per part del Banc Central Europeu (BCE) han provocat un encariment del finançament, situació que ha derivat en un increment dels nivells de rendibilitat, els quals han augmentat 50 pbs addicionals (75 pbs des d’inicis d’any). Així, les rendibilitats a Espanya es van situar a tancament del tercer trimestre en el 4,75% en actius prevalgui i en el 5,75% en el mercat secundari. El major volum de la inversió ha procedit de capital internacional: el 52% dels Estats Units i el 16% de Singapur, aprofitant la fortalesa del dòlar enfront de l’euro.

De cara a l’any que entra, Antonio Montero, director executiu d’Industrial Logístic en Savills afirma que “el mercat logístic espanyol en 2023 continuarà ocupant dins d’Europa un lloc predilecte per als inversors en la mesura en què l’ajust de preus es dugui a terme d’una manera àgil.”

gruas en el puerto
Skip to content